Chocolade Therapie


Chocolade Therapie


Enkele van de voordelen van chocoladebehandelingen zijn:

  • Verstevigt de huid – De cafeïne die in chocolade aanwezig is, stimuleert de bloedsomloop en verbetert de doorbloeding. Dit op zijn beurt verbetert en stimuleert de huidcellen, vermindert het verouderingsproces en verhoogt de stevigheid van de huid.
  • Rijk aan anti-oxidanten – Hoe donkerder de chocolade, des te krachtiger zijn de antioxiderende eigenschappen. Het is ook belangrijk dat u uw crèmes en lotions zorgvuldig kiest voordat u ze gaat gebruiken. Producten die meer dan 35% pure cacao bevatten, zijn effectiever als het gaat om het revitaliseren van de huid en het geven van een voller en steviger gevoel. Antioxidanten helpen ook om het niveau van collageen en elastine in de huid te verhogen en daardoor de effecten van veroudering te verminderen. Fijne lijnen en rimpels kunnen worden behandeld met reguliere chocoladebehandelingen, omdat antioxidanten de schade door vrije radicalen in het lichaam verminderen.
  • Als vochtinbrenger – Cacaoboter bevat grote hoeveelheden natuurlijke oliën en verzachtende middelen die nodig zijn voor de behandeling van droge, ruwe en schilferende huid. Een chocolademassage of een body wrap van chocolade met een massagecrème op basis van cacaoboter helpt de ruwe huid te verhelpen, vooral op die hardnekkige plekken zoals de ellebogen, knieën en voeten. Hoe hoger het percentage cacaoboter in de lotion of crème, des te beter gehydrateerd blijft de huid lang nadat de behandeling voorbij is.
  • Goed voor de gezondheid – Studies hebben aangetoond dat het dagelijks eten van een klein beetje pure chocolade je cardiovasculaire systeem kan verbeteren en atherosclerose en chronische vermoeidheid helpt voorkomen door zijn antioxiderende eigenschappen.

Chocolade heeft ook de kracht om de stemming van een persoon te verbeteren en gevoelens van euforie te veroorzaken. Zelfs de geur van chocolade kan dit positieve effect op de hersenen bewerkstelligen; het maken van chocolademassages een ideale manier om de gezondheidsvoordelen te plukken zonder schuldgevoelens die samenhangen met het eten van te veel chocolade.


Goed voor cellulitis – Chocolade bevat theobromine dat helpt bij het verbranden van vet en het verwijderen van cellulitis. Een chocolademassage of een body wrap van chocolade helpt de chocolade-gebaseerde lotion of olie in de huid te werken voor de beste resultaten.Bel ons nu voor een ontspannende massage sessie!

06 – 428 008 91